Jedan od glavnih konkurenata Gmailu na tržištu e-mail servisa je svakako Microsoftov Outlook, koji će na radost svih svojih korisnika uskoro postati bogatiji za nekoliko novih opcija.

Kako prenosi The Next Web, korisnici Outlooka će tako dobiti mogućnost da "lajkuju" pročitane mailove, tako dajući do znanja pošiljaocima da su mail pročitali, ako već nemaju vremena da odgovore na isti.

Pored toga, Outlook će dobiti i podršku za tagiranje pojedinačnih kontakata unutar samih mailova - i to jednostavnim korištenjem '@' oznake (kao na Twitteru), čime će tagirana osoba biti automatski dodana u primaoce poruke.

Ostatak noviteta uključuje poboljšanu pretragu, integraciju sa Yelpom i Wunderlistom, te proširenu podršku za Skype (u prevodu: u Outlooku će sada biti moguće koristiti kako tekstualni Skype chat, tako i audio i video pozive), kao i proširenu podršku za Office Online (što će korisnicima omogućiti da jednostavno edituju različite dokumente unutar Outlooka).

Na kraju, tu su i novi emotikoni, nove vizuelne teme i opcije za obradu slika, kao i dobrodošla podrška za ubacivanje GIF-ova u mailove.

1/1