Volite Fallout 4 i ne možete ga se zasititi? Nikakav problem - Bethesda već radi na tri DLC-a za igru, koja će postati dostupna tokom idućih nekoliko mjeseci.

Kako prenosi Eurogamer, prvi od tih DLC-ova, Automatron, stiže već idućeg mjeseca i prati priču o Mechanistu, koji svijet igre zasipa zlim robotima. Pored njega i njegovih robota, Automatron donosi i mogućnost da sami kreirate svog robotskog saputnika, a fanove New Vegasa će obradovati i povratak Robobraina.

Mjesec dana nakon Automatrona, Bethesda će izbaciti i Wasteland Workshop, DLC koji će vam omogućiti da dizajnirate posebne kaveze, u koje potom možete zarobiti različita stvorenja kako bi ih pripitomili i poslali da glume gladijatore, boreći se jedni sa drugima, ili sa stanovnicima vaših naselja.

Za razliku od Automatrona i Wasteland Workshopa, treći Fallout 4 DLC, Far Harbor, je znatno veći i zanimljiviji dodatak, koji donosi novo područje, u kojem ćete rješavati novi slučaj za Valentine's Detective Agency. Iz Bethesde tvrde kako je Far Harbor najveći DLC koji su ikada kreirali, a igračima obećavaju kako će u njemu pronaći nove fakcijske questove, nova naselja, ali i raznorazne nove kreature i tamnice.

Far Harbor stiže u maju, a Bethesda će za svaki od novih DLC-ova održati beta test. I što je najbolje od svega, igrači koji budu imali sreće da upadnu u betu će testirani DLC dobiti potpuno besplatno.

A ukoliko se pitate valja li čemu taj Fallout i vrijedi li ga zaigrati prije nego se počnete interesovati za njegove DLC-ove, svakako bacite pogled i na našu recenziju.

1/1