Panasonic je predstavio svoj novi fotoaparat namijenjen ljubiteljima selfieja. Lumix DMC-GF8 je 16-megapikselni fotoaparat sa izmjenjivim lećama i ekranom osjetljivim na dodir od 2,5 cm, koji se može zaokrenuti za 180 stepeni za optimalno hvatanje selfieja.

Kako bi vaš selfie bio savršen, Panasonic je u fotoaparat uključio i "Beauty Retouch" funkciju, preko koje lice možete učiniti mršavijim, omekšati kožu i odraditi kompletno "šminkanje" lica. Međutim, budući korisnici se za savršen selfie neće morati patiti pa držati fotoaparat u čudnim pozama, jer DMC-GF8 ima dva moda za automatsko okidanje: "Buddy Shutter" će se aktivirati tek onda kada detektuje dva lica u svom kadru, dok će "Face Shutter" okinuti selfie kada mahnete rukom ispred aparata.

DMC-GF8 dolazi sa Panasonicovim Light Speed Autofocusom, a može snimati HD video u AVCHD ili MP4 formatu sa stereo zvukom. Pored toga, novi Lumix podržava 1080/24p snimanje za video u filmskom stilu, a može kreirati i time-lapse video te stop motion animacije.

Novi Panasonicov fotoaparat za sefieje dolazit će u srebrnoj, smeđoj, narandžastoj i ružičastoj boji, mada još uvijek nije poznato po kojoj cijeni i kada će se tačno pojaviti u prodaji.

Tačne specifikacije uređaja možete pronaći ovdje.

1/1