IOFIT pametne patike trebale bi uskoro ući u proizvodnju, ali će za početak njihov prototip biti predstavljen na Mobile World Congressu 2016. Patike je kreirao Salted Venture - startup kojeg je od samog početka finansirao Samsung, a koji se od prošle godine vodi kao samostalna kompanija. Međutim, kako je potvrdio njihov glasnogovornik, Samsung i dalje finansira njihov razvoj.

IOFIT patike rade nešto više od pukog brojanja vaših koraka na dnevnoj bazi. One analiziraju i korisnikov centar za ravnotežu prilikom vježbanja, kako bi mu nakon toga pružile povratnu informaciju kako da ovaj popravi držanje ili zamah prilikom igranja golfa.

1/1

Ove pametne patike imaju baterije koje traju do 10 dana i uloške koji mjere premiještanje težine sa jedne noge na drugu, pritisak stopala, tempo kretanja i još mnogo toga. Nakon zvaničnog predstavljanja na Mobile World Congressu u Barceloni, Salted Venture planira sakupiti potrebna sredstva za njihovu masovnu proizvodnju preko crowdfunding kampanje koju namjeravaju pokrenuti krajem ove godine.