Street Fighter V nam stiže već iduće sedmice, što može značiti samo jedno - vrijeme je da se počnemo pripremati za naporne treninge i ko zna koliko izgubljenih online mečeva. No, prije nego počnemo sa treninzima, moramo se osvrnuti i na Capcomove planove za lansiranje brojnih DLC-ova i drugih dodatnih sadržaja za njihovu novu tabačinu.

Naime, Capcom je jučer objavio detaljne planove o dodatnim Street Fighter V sadržajima, koji će u igru biti ubačeni do kraja godine. Tako ćemo već u martu dobiti prvog DLC lika (Alexa), kao i besplatni dodatak sa Challenges/Trials combo izazovima, poboljšanom podrškom za online lobije, te in-game prodavnicom, u kojoj ćemo kupovati nove likove i kostime za njih.

Nakon toga, u aprilu i maju ćemo dobiti po još jednog novog lika, dok će u junu stići i besplatna Cinematic Story ekspanzija (o kojoj smo već pisali prije nekoliko dana). U julu, avgustu i septembru ćemo dobiti i preostala tri dodatna lika, a iz Capcoma su obećali i druge dodatne sadržaje, koji će u igru stići nešto kasnije.

By the way, ako zanemarimo Alexa, koji stiže u martu, za sada nije poznato kada će tačno u igru biti ubačen koji lik (podsjećanja radi, preostalu petorku čine Guile, Ibuki, Balrog, Juri i Urien - i sve će ih, osim pravim, biti moguće platiti i in-game novcem).

Street Fighter V stiže na PlayStation 4 i PC 16. februara.

1/1