Microsoft je objavio kako je broj proizvođača pametnih telefona koji svoje uređaje prodaju sa predinstaliranim Microsoftovim aplikacijama porastao sa 31, koliko ih je bilo prošle godine, na čak 74.

"Prošlog proljeća smo olakšali pristup Microsoftovim aplikacijama i servisima na mobilnim uređajima kroz strateške dogovore sa 31 kompanijom, lokalnim OEM partnerima i proizvođačima hardvera da na svoje Android tablete predinstaliraju Microsoft Office, OneDrive i Skype. Danas mi je drago što mogu objaviti da trenutno imamo 74 hardverska partnera u 25 država, koji Microsoftove aplikacije i servise za produktivnost nude na svojim Android tabletima i telefonima," stoji u zvaničnom saopštenju objavljenom na Microsoft blogu.

Iz Microsofta dodaju i to kako će njihovi novi partneri uskoro početi da nude Android uređaje sa predinstaliranim Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, OneDrive i Skype aplikacijama.

Među kompanijama čiji telefoni i tableti će u prodaju stizati sa Microsoftovim aplikacijama se našlo i nekoliko dobro poznatih imena, uključujući Sony, Samsung i LG, a tu su i brojni drugi proizvođači telefona - od onih za koje vjerovatno nikada niste čuli, pa do kompanija koje baš i nisu najpoznatije po svojim telefonima, poput Asusa i Acera.

1/1