Finski studio Remedy Entertainment, igračima najpoznatiji po naslovima kao što su Max Payne i Alan Wake, je upravo potvrdio kako će njihova najnovija igra osim na Xbox One, stići i na PC.

I što je najbolje od svega, Quantum Break će na PC stići istog dana kada i na Xbox One - 5. aprila ove godine, a Microsoft je potvrdio da će svi koji prednaruče digitalnu verziju igre sa Xbox Storea, dobiti i besplatan kod za download njene PC verzije sa Windows Storea, prenosi Gamespot.

Inače, za neupućene, Quantum Break je nova pucačina iz trećeg lica u kojoj je moguće manipulisati vremenom na zanimljive načine (poput npr. korištenja granata koje usporavaju vrijeme samo u radijusu svoje eksplozije), koja će svoju priču prezentovati kako u igri, tako i u posebnoj igranoj "seriji", čije epizode će igrači moći gledati između određenih misija u igri.

1/1

A ukoliko se pitate da li ćete igru moći pokrenuti na svom PC-u, vjerovatno će vas zanimati i njeni minimalni zahtjevi, koji uključuju:

- Intel Core i5-4460 @ 2,70GHz / AMD FX-6300 CPU
- 8GB RAM-a
- Nvidia GeForce GTX 760 / AMD Radeon R7 260X GPU
- 2GB VRAM-a
- 55GB prostora na disku
- Windows 10 64-bit OS

Sa druge strane, preporučena konfiguracija za propisno uživanje u grafičkim ljepotama Quantum Breaka bi trebala imati otprilike ove komponente:

- Intel Core i7-4790 @ 4GHz ili ekvivalentan AMD CPU
- 16GB RAM-a- Nvidia GeForce GTX 980 Ti / AMD Raden R9 Fury X GPU
- 6GB VRAM-a

I, šta kažete, šta vam se više isplati? Nadogradnja PC-a ili kupovina Xboxa One?