Svega nekoliko dana nakon što je direktor kompanije potvrdio kako ne planiraju mijenjati način na koji korisnicima prikazuju tweetove, Twitter je danas lansirao novi - i za sada opcionalni - način prikaza tweetova.

No, korisnici koji vole standardni način njihovog prikaza mogu odahnuti, obzirom da je riječ o standardizaciji "while you were away" opcije. Naime, nakon što se korisnici servisa uloguju na svoj Twitter account, na vrhu timelinea će pronaći odabrane tweetove ljudi i kompanija koje prate, a koji su objavljeni dok su oni bili offline.

Kako prenosi The Next Web, ostatak timelinea će biti smješten odmah ispod liste tih tweetova, a dotičnu će biti moguće i isključiti, ukoliko preferirate standardni način korištenja ove socijalne mreže.

Twitter će ovu opciju po defaultu uključiti nekada tokom idućih nekoliko sedmica, a korisnike će o tome obavijestiti putem posebne notifikacije. Do tada, u njoj će moći uživati (ili je isključiti) korisnici iOS i Android Twitter aplikacija, dok će je korisnici desktop aplikacije i web verzije Twittera morati čekati još neko vrijeme.

1/1