Kompanija CLICO SEE postala je ovlašteni distributer JuniperNetworksa za SEE regiju. JuniperNetworks jedan je od vodećih proizvođača mrežne opreme i usluga koji je do sada u SEE regiji bio prisutan uglavnom preko mreže svojih partnera. Ovaj ugovor o distribuciji omogućit će JuniperNetworksu jači plasman cjelokupnog porfolia proizvoda i usluga, uključujući i mrežne i sigurnosne proizvode, usluge i rješenja na SEE tržištu.

Kompanija JuniperNetworks osnovana je 1996. godine i u počecima svog poslovanja bila je usko orijentisana na razvoj i proizvodnju komunikacionih uređaja visokih performansi. S vremenom je proširila svoj fokus na sigurnost, nadzor, optimizaciju, softver i usluge, te se danas smatra jednim od najrenomiranijih proizvođača u području vrlo zahtjevnih mreža. Svoju poziciju na tržištu JuniperNetworks dodatno je učvrstio preuzimanjem kanadske kompanije BTI Systems specijalizirane za mrežna rješenja u oblaku, te povezivanje datacentera na manjim udaljenostima. Suradnja s kompanijom CLICO SEE osigurat će JuniperNetworksu bolje pozicioniranje na SEE tržištu, a s istom su zadovoljni i u kompaniji CLICO.

"Proizvodi i rješenja tvrtke JuniperNetworks sinonim su za snažnu zaštitu i povećanu razinu sigurnosti informatičkih sustava. S obzirom na to da tvrtka CLICO svojim korisnicima nudi stalnu podršku i učinkovite alate za zaštitu podataka na više razina te izgradnju efikasnih i sigurnih mreža kojima se osigurava dosljedno upravljanje, ova suradnja potpuno je prirodan odabir za obje strane." izjavio je je Petar Brgan, direktor poslovnog razvoja za CLICO SEE. "Naš najnoviji status distributera JuniperNetworksa svojevrsno je priznanje naše kvalitete i stručnosti što nam znači jako puno. Planiramo i u budućnosti biti usmjereni na razvoj naših timova, ulaganje u stručni kadar i visokokvalificirane inženjere te na jačanje ponude rješenja krozangažman i suradnju s novim vendorima.", ističe Brgan.

Kompanija CLICO poznata je po pružanju sigurnosnih, mrežnih i upravljačkih proizvoda i usluga, te  tehničkoj i prodajnoj podršci koju pruža svojim korisnicima. Osnovana je u Krakowu 1991. godine i spada među najveće specijalizirane distributere s dodanom vrijednošću na poljskom i istočnoeuropskom tržištu. Korisnicima nudi pred prodajnu, prodajnu i post prodajnu podršku, te brojne neovisne i autorizirane kurseve i edukacije, od kojih je najpoznatiji CISSP - Certified Information Systems Security Professional, međunarodno priznati stručni certifikat za profesionalce koji se bave sigurnošću informacionih sistema.

Na tržište SEE regije CLICO je iskoračio otvaranjem regionalnih CLICO SEE ureda u maju 2015. godine u Zagrebu i u Ljubljani, a zatim i u Beogradu u januaru 2016. CLICO SEE trenutno zapošljava tri stručnjaka u Zagrebu, te dva u Beogradu i jednog u Ljubljani, a tržišta na kojima je kompanija prisutna uključuju Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Crnu Goru, Kosovo, Makedoniju i Albaniju.

Svoju ulogu na SEE tržištu CLICO SEE potvrđuje od samih početaka kroz niz realiziranih distribucija kao što su: A10 Networks, Acronis, AristaNetworks, Aruba Networks, Elastica, Pulse Secure, Rapid7, STEALTHbits, Tufin, Ucopia, te  JuniperNetworks. Ovakvim odabirom distribucija i partnerstava zaokružena je cjelokupna ICT ponuda, koja uključuje i DC Virtualisation, Cloud, SDN, ICS/SCADA Security, Advanced WLAN, CloudAppsSecurity, SecurityOrchestration itd.

1/1