Prvi put nakon razdvajanja u dvije kompanije, HP je održao konferenciju u našoj zemlji. Hewlett Packard Enterprise je početkom februara održao istoimenu konferenciju u Sarajevu.

Hewlett Packard Enterprise konferencija se održala 09. februara u sarajevskom hotelu Bristol. Sadržaj konferencije je bio prilagođen partnerima i korisnicima, koju su kroz zanimljiva predavanja mogli saznati više detalja o trenutnoj ponudi kompanije Hewlett Packard Enterprise, ali i o planovima za budućnost.

Konferenciju je otvorio Adnan Bratanović, menadžer kompanije Hewlett Packard Enterprise za Bosnu i Hercegovinu. Nakon pozdravnog govora uslijedila je prva prezentacija pod nazivom Composable Infrastructure – Datacentar budućnosti koju je održao Tomislav Lukačević. On je u svojoj prezentaciji predstavio potpuno novi proizvod kompanije Hewlett Packard Enterprise: seriju servera Synergykoja će se u prodaji naći sredinom 2016. godine, tako da se može reći da se radilo o premijernom predstavljanju.

Druga prezentacija nosila je naziv Next Gen Storage, koju je uz obilje interesantnih podataka održao Tomislav Alpeza. Fokus njegovog izlaganja bili su 3PAR uređaji za pohranu podataka koji su po mnogim svojim karakteristikama vodeći na tržištu. Ovo je posebno važno obzirom na cloud i Big Data trendove IT tržišta koji će sigurno biti dominantni u narednih nekoliko godina. Zapravo, sve prezentacije ove konferencije su se na neki način doticale ovih trendova.

Treću prezentaciju su održali Igor Grčić i Milenko Markov, a njihov fokus je bio na Aruba networks uređajima. Tokom prezentacije izvedena je i demonstracija rada ove mrežne opreme.

Na samom kraju konferencije dodijeljene su nagrade najboljim partnerima iz Bosne i Hercegovine, te najsretnijim posjetiocima konferencije.

1/1