Nova Googleova Android aplikacija za VR, koja nosi naziv "Public Speaking for Cardboard", omogućava korisnicima da se riješe straha od govora pred većim brojem ljudi, ali i da bolje uvježbaju svoj govor ili prezentaciju. Riječ je o besplatnoj aplikaciji koja je još uvijek u fazi dorade,  ali se zainteresovani mogu ovdje prijaviti za isprobavanje njene rane verzije. U pripremi je ista aplikacija za iOS.

Public Speaking for Cardboard trenutno pruža mogućnost biranja između dva različita okruženja: male konferencijske dvorane ili velikog auditorijuma, zajedno sa uvjerljivo animiranom publikom, pratećim šumovima i ambijentalnom bukom koja bi korisniku trebala pomoći da se uživi u cijelo iskustvo. I ne samo to: korisnik cijelom virtuelnom iskustvu može dodati i svoje prezentacijske slideove koji će se pojaviti na velikom ekranu iza njega na virtualnoj govornici, a tu je i prikaz vremena koje je proteklo prilikom izvođenja prezentacije.

Developeri koji rade na razvoju ove Googleove aplikcije trenutno unapređuju animaciju publike i njihove reakcije kako bi bile što uvjerljivije korisniku, a namjeravaju dodati i nove tipove okruženja, te mogućnost snimanja glasa.

1/1