Krajem prošle sedmice, brojni korisnici Twittera su se priključili hashtag kampanji #RIPTwitter, pokrenutoj povodom glasina kako će Twitter promijeniti standardni redoslijed prikaza tweetova na timelineu, te kako isti više neće biti izlistani hronološki. No, izvršni direktor Twittera je u subotu odlučio smiriti strasti, izjavivši kako njegova kompanija "nikada nije planirala da iduće sedmice preuredi redoslijed prikaza tweetova na timelineu", prenosi Engadget.

Dorsey je dodao i to kako sa svojim timom želi Twitter učiniti "više, a ne manje živim", aludirajući na strah korisnika kako će se Twitter pretvoriti u novi Facebook, odnosno sajt na kojem najnovije i najsvježije vijesti neće uvijek biti izlistane na samom vrhu.

Ubrzo nakon što se Dorsey obratio javnosti putem svoje socijalne mreže, The Verge je objavio kako su od pouzdanih izvora saznali da Twitter zapravo radi na promjenama na timelineu, iako one uopšte neće biti drastične. Naime, čini se kako Twitter namjerava proširiti "while you were away", opciju koja prikazuje odabrane tweetove (objavljene dok korisnici nisu bili na sajtu) na vrhu timelinea, a koje se moguće riješiti jednostavnim osvježavanjem stranice.

1/1