Sjećate li se dinamitnog iskustva kakvo je bio Medal of Honor: Allied Assault? A, da ne govorimo o prvom Call of Dutyju, koji je i dan-danas jedna od najtečnijih i adrenalinom najnabijenijih pucačina smještenih u Drugi svjetski rat. Ah, to su bila vremena.

Očigledno razmišljajući na sličan način, razvojni tim Bulkhead Interactive započeo je crowdfunding kampanju za Battalion 1944, multiplayer FPS koji je, kako stoji na njegovoj Kickstarter stranici, kreiran od strane "dizajnera odraslih uz igranje Medal of Honora i Call of Dutyja 2".

Da bude bolje, Battalion 1944 je na dobrom putu da bude finansiran, budući da je 29 dana prije kraja kampanje prikupio preko 40 hiljada funti, od traženih 100 hiljada. Također, 100 hiljada funti bi moglo biti dovoljno za razvoj, jer igra ne izgleda pretjerano visokobudžetno i autori su očigledno skoncentrisani na "Keep it simple, stupid" pristup:


Scene gameplaya i predstavljanje developera

Igra se pravi na Unreal Engineu 4, što bi trebalo osigurati fotorealistično cvijeće, drveće i razaranje istih. U skladu sa old-school stavovima i ukusima, autori naglašavaju da će se gameplay zasnivati na vašoj sposobnosti, a ne na otključavanju novih specijalnih skillova kao u modernim Call of Dutyjima.

Na vama je da se pridružite bataljonu i obavljate misije raspoređene u sezone, u cilju zarađivanja iskustvenih poena kojima otključavate kozmetičke dodatke. Pored standardnih modova kao što su Deathmatch, Domination i Capture the Flag, autori testiraju i neke nove, a za koje će, kada dođe vrijeme za to, tražiti mišljenje i od komune. 

Ako finansiranje i razvoj proteknu bez problema, Battalion 1944 će izaći u maju 2017. godine za PC, PS4 i Xbox One.

DOPUNJENO: Yep, Kickstarter kampanja je već uspjela - skupljena cifra je skoro dvostruko veća od zacrtane 24 dana prije kraja kampanje.

1/1