Kako balansirati na stotine starih karata sa stotinama novih karata koje nekoliko puta godišnje ubacujete u svoju collectible card igru? Ako pitate Blizzard, vašoj igri treba novi mod.

Naime, Blizzard je sinoć objavio kako će u Hearthstone uskoro uvesti Standard, novi mod - ili, bolje rečeno, novi format za klasični Play mod igre, u kojem ćete moći koristiti samo one karte koje su objavljene tokom tekuće i prethodne kalendarske godine. U prevodu, kada Standard postane dostupan tokom idućih nekoliko sedmica/mjeseci, u njemu ćete moći koristiti samo one karte objavljene tokom 2015. (Blackrock Mountain, The Grand Tournament i The League of Explorers) i 2016. godine, ali ne i karte iz 2014. (Curse of Naxxramas i Goblins vs. Gnomes).

Naravno, uz te karte, u Standardu ćete moći koristiti i sve osnovne karte koje su u igri bile dostupne na launchu, a sve to će Blizzardu olakšati buduće balansiranje novih karata i određivanje smjera meta igre. Kako sami kažu, Standard će im omogućiti da kreiraju nove i uzbudljive karte, koje će imati veći utjecaj na igru, a usput će novim igračima olakšati uskakanje u igru, bez da se moraju brinuti o sakupljanju stotina starih karata.

Standard format će biti dostupan u Friendly Challenges, Ranked i Casual play modovima i neće utjecati na Arenu, Solo play i singleplayer avanture.

Sa druge strane, svi igrači koji ne mogu prežaliti stare karte će na raspolaganju imati Wild, format u kojem će moći koristiti sve karte koje su ikada bile objavljene u Hearthstoneu. Wild će imati zaseban Ranked sistem, u potpunosti odvojen od Standarda, tako da će igrači moći ganjati nove rankove i u jednom i u drugom.

Usput, ukoliko se pitate kako će funkcionisati kupovina starih singleplayer avantura i karata koje nisu dio Standarda, imamo relativno loše vijesti za vas - one neće biti dostupne u in-game prodavnici, ali će ih biti moguće craftati. Također, ukoliko ste recimo već kupili prvi wing Naxxramasa, igra će vam omogućiti da ostale wingove kupite za svoje teško zarađene in-game zlatnike (više detalja o cijelom sistemu svakako potražite na ovom linku).

Anyways, dok čekate sve te promjene, zašto ne bi bacili pogled i na našu recenziju najnovije Hearthstone singleplayer avanture, u kojoj smo prilično uživali?

1/1