AMD je predstavio novu liniju proizvoda za koju kaže da je prva svjetska hardverski virtualizirana GPU linija. Radi se o serverskim FirePro S7150 i FirePro S7150 X2 GPU-ovima namijenjenim udaljenom renderiranju igara i profesionalnih CAD aplikacija na slabim računarima.

Ovi GPU-ovi imaju Multiuser (MxGPU) tehnologiju koja omogućuje kreiranje centraliziranih udaljenih radnih stanica za korištenje od strane više korisnika u cloud gamingu, cloud computingu i za prikaz virtuelnih desktopa.

FirePro S7150 ima 8GB GDDR5 memorije i može podržati do 16 korisnika istovremeno, dok se sa S7150 broj istovremenih podržanih korisnika udvostručuje, budući da taj model ima dva GPU-a i ukupno 16GB memorije. Obje kartice imaju 256-bitnu sabirnicu i bazirane su na GCN arhitekturi.

Značaj AMD-ove S-linije FirePro proizvoda je u tome što, kako kažu u kompaniji, do sada GPU-ovi nisu bili hardverski virtualizirani. Povrh svega, AMD je otvorio sve njihove grafičke mogućnosti developerima kako bi ovi mogli u potpunosti implementirati virtualizacijsku podršku za DirectX, OpenGL i OpenCL.

Nove FirePro kartice bi u firmama za pružanje serverskih usluga trebale postati dostupne do ljeta.

1/1