Prema najnovijem izvještaju kompanije Strategy Analytics, globalne isporuke pametnih telefona su u 2015. dostigle rekordnu cifru od 1,4 milijardu isporučenih uređaja.

Kako prenosi Engadget, uprkos rekordnoj isporuci, u posljednjem kvartalu 2015. je zabilježen rast prodaje od tek 6% u odnosu na isti period u 2014. godini, što ujedno predstavlja i najsporiji rast prodaje telefona ikada zabilježen (i ne, ne varate se ako ste pomislili da vam to sve zvuči poznato, pošto je i Apple nedavno potvrdio kako su zabilježili rekordne prihode u proteklom kvartalu, uprkos sporom rastu prodaje iPhonea).

Na prvom listu po isporuci novih telefona u 2015. se našao Samsung, koji je isporučio 319,7 miliona uređaja na globalnom nivou, dok se iza njih na listi smjestio Apple, sa 231,5 miliona isporučenih iPhonea.

Sa nekoliko desetaka miliona isporučenih telefona manje, na listi ih prate Huawei, Lenovo/Motorola i Xiaomi, koji su tokom 2015. isporučili 107,1 miliona, 73,9 miliona, odnosno 72 miliona uređaja, respektivno.

Više detalja o najnovijem Strategy Analytics izvještaju možete pronaći na ovom linku.

1/1