Predstavljeni modeli kapaciteta 500GB, 1TB i 2TB

Kompanija Seagate je na tržište lansirala nekoliko novih bežičnih eksternih diskova iz svoje Wireles Plus linije. Konkretno, riječ je o tri nova modela, kapaciteta 500GB, 1TB i 2TB, koji dolaze sa podrškom za sinhronizaciju fajlova sa cloud servisima poput Google Drivea i Dropboxa, dok ostatak specifikacija uključuje i USB 3.0 port, za nešto brže prebacivanje većih fajlova, kao i punjivu bateriju koja bi diskovima trebala obezbijediti do 10 sati autonomije.

Osim toga, novi Seagate bežični eksterni diskovi će korisnicima moći poslužiti i kao bežični access point za laptope, tablete, napredne telefone i ostale WiFi uređaje, a tu je i posebna Seagate Media aplikacija koja omogućava jednostavan menadžment fajlova na disku (inače dostupna u verzijama za Android, iOS, Windows 8, ali i Kindle Fire HD tablete).

Seagate Wireless Plus diskovi kapaciteta 1TB i 2TB su već dostupni na tržištu, po cijenama od 180 USD, odnosno 200 USD, respektivno. Sa druge strane, model kapaciteta 500GB se u prodaji očekuje 9. maja, po cijeni od 150 USD.

1/1