Google je objavio kako će u beta verziju Chromea 48 ubaciti novi Security Panel, u kojem će korisnici moći pristupiti detaljnim informacijama o konekciji i mrežnim zahtjevima.

"Web platforme postaju sve snažnije zahvaljujući novim API-jima kao što su Service Workeri. No, još uvijek se brinemo zbog sigurnosnih rizika, zbog čega mnoge od novih opcija traže sigurne izvore. HTTPS zadržava integritet vašeg web sajta i brine se da su konekcije koje uspostavlja sa vašim korisnicima enkriptovane. U cilju olakšavanja deploymenta HTTPS-a, Chrome 48 beta će dobiti novi Security Panel u DevTools sekciji, a korisnicima će postati dostupna tokom idućih nekoliko dana," stoji u saopštenju objavljenom na Chromium blogu.

Unutar Security Panela, korisnici će moći pronaći podatke o verifikovanim certifikatima (koji označavaju da li je sajt dokazao svoj identitet sa TLS certifikatom), TLS konekcijama (koji pokazuju da li sajt koristi moderne i sigurne protokole) i sigurnosti podresursa (koji daju do znanja da li sajt učitava nesigurne HTTP podresurse).

Više detalja o Security Panelu možete pronaći na Googleovom blogu za developere.

1/1