Nedugo nakon što su najavili kako će korisnicima iOS-a ponuditi svoju Word Flow tastaturu, iz Microsofta nam sada stiže još jedna neočekivana iOS aplikacija - News Pro.

Kao što ste mogli zaključiti iz njenog imena, News Pro služi za praćenje najnovijih vijesti, a kako prenosi TechCrunch, bazirana je na Bing News servisu.

News Pro će korisnicima nuditi personalizovane grupe vijesti, koje bi trebale biti prilagođene njihovim aktuelnim interesima, istovremeno otkrivajući nove sajtove i priče koje bi ih mogle zanimati. A ukoliko se pitate na koji će način aplikacija prepoznavati korisničke interese, odgovor se krije na očekivanom mjestu - socijalnim mrežama. Naime, korisnici se u News Pro mogu ulogovati sa svojim LinkedIn ili Facebook podacima, nakon čega će aplikacija skenirati njihove interese i na osnovu njih im preporučivati nove vijesti i sajtove.

Pored toga, News Pro nudi i opcije odabira tema i kategorija koje vas zanimaju, kako bi dodatno prilagodili vijesti koje će vam prikazivati, a tu su i opcija komentarisanja članaka unutar aplikacije, kao i korisna 'Speedy Mode' funkcija, koja služi za prikazivanje osnovne verzije vijesti, koja će se učitati brže nego njena regularna varijanta.

News Pro možete već sada downloadovati sa App Storea - i to potpuno besplatno.

1/1