Apple je sinoć objavio kako su u proteklom kvartalu ponovo zabilježili rekordne prihode - naime, kako prenosi Engadget, dotični su Appleovom prvom kvartalu u fiskalnoj 2016. godini iznosili čak 75,9 milijardi američkih dolara.

Pored toga, Apple je objavio kako su u proteklom kvartalu zabilježili i zaradu od 18,4 milijarde dolara, iako je rast prodaje iPhonea značajno usporio.

Kada su u pitanju konkretne brojke, Apple je tokom protekla tri mjeseca prodao 74,8 miliona iPhonea, što predstavlja rast od svega 0,4% u odnosu na isti period prošle godine. Sa druge strane, prodaja iPada je opala za 25% u odnosu na prvi kvartal u fiskalnoj 2015. godini, dok je prodaja Mac računara opala za 4%.

No, uprkos padu prodaje određenih proizvoda, Apple je istakao kako su nedavno prešli cifru od milijardu aktivnih uređaja iz svih kategorija - drugim riječima, tokom proteklih 90 dana je u kontakt sa Appleovim servisima stupilo preko milijardu iPhonea, iPada, iPod Touch playera, Mac računara, Apple Watch satova i Apple TV uređaja.

1/1