Nakon ko zna koliko leakova, koji su pokrili kako screenshotove i omot igre, tako i njenu listu achievementa, Platinum Games i Activision su danas konačno oficijelno najavili svoju najnoviji naslov, koji će naslijediti solidnu Korru i još bolje Transformerse - Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants in Manhattan.

Kao što se moglo i očekivati, riječ je o akciji u maniri klasičnih Platinum igara, samo što će ista ovaj put biti obogaćena co-op multiplayerom za do četiri igrača (nažalost, samo u online varijanti, tako da možete zaboraviti na kooperativnu zabavu na kauču uz rasprave o tome ko će upravljati Leonardom, a ko Donatellom).

1/1

Kako ističu iz Activisiona, svaka od dobro poznatih kornjača će imati vlastiti stil borbe, koji će igrači moći dodatno prilagoditi svom ukusu sa različitim setovima Ninjutsu poteza, kojekakve opreme i specijalnih bonusa.

Kao i već spomenutu Korru i Transformerse, Mutants in Manhattan će krasiti cel-shaded vizuelni stil, a ako bude sreće, fanovi Nindža kornjača bi mogli uživati u priči za koju je zadužen autor stripova Tom Waltz, koja će ih suprotstaviti kultnim negativcima poput Rocksteadyja i Bebopa.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants in Manhattan stiže na PS3, PS4, X360, Xbox One i PC nekada tokom ljeta.