Sony je jutros objavio kako će ujediniti svoje Sony Computer Entertainment (SCE) i Sony Network Entertainment International (SNEI) divizije u novu kompaniju, nazvanu Sony Interactive Entertainment.

Sony Interactive Entertainment (SIE) će tako od 1. aprila ove godine pokrivati poslove koje su ranije obavljali SCE i SNEI, uključujući rad sa hardverom, softverom i drugim sadržajima, kao i sa mrežnom infrastrukturom i operacijama.

Sjedište kompanije će biti u San Mateu, u američkoj saveznoj državi Kaliforniji, s tim da će kompanija otvoriti svoje velike urede i u Tokiju i Londonu.

"Integracijom snage PlayStation hardvera, softvera i drugih sadržaja, kao i mrežnih operacija, SIE će postati još jača kompanija, sa jasnim ciljem da ubrza rast PlayStation poslovanja," istakao je Andrew House, predsjednik Sony Computer Entertainmenta, te dodao: "Zajedno sa našim poslovnim partnerima, SIE će postati tržišni lider i razvijaće pionirske servise i proizvode koji će nastaviti da inspirišu maštu potrošača."

1/1