Jeste li znali da Street Fighter ima priču? I da li vam je ikada palo na pamet da negdje na svijetu postoje fanovi serijala koji u toj priči uživaju?

Hej, ne gledajte u nas! Mi smo znali da priča postoji, ali nam nije bilo ni na kraj pameti da je ljudima stalo do nje. No, izgleda kako ćemo ovog ljeta konačno dobiti priliku da vidimo i zašto - naime, Capcom je potvrdio kako će u junu ove godine izbaciti besplatnu Story ekspanziju za nadolazeći Street Fighter V.

1/1

Kako prenosi Eurogamer, igra će odmah po izlasku nuditi standardne Character Stories - zasebne priče koje prate pojedinačne likove (koje će vjerovatno biti ispričane na standardni način tokom odigravanja Arcade moda). Sa druge strane, tzv. 'cinematic story' ekspanzija će donijeti detaljniju priču i prateće animacije, sve sa likovima koji teatralno hodaju kroz misteriozne laboratorije ili zabrinuto gledaju u nebo i pitaju se kakva ih to katastrofa očekuje.

A ukoliko se pitate odakle nam ideje o gore spomenutim story sekvencama, samo bacite pogled na trailer koji donosimo u nastavku - tu je nekolicina takvih scena, kao i nekoliko novih i nekoliko dobro poznatih Street Fighter likova, a sve zajedno izgleda prilično zanimljivo (ako budemo imali sreće, možda će na kraju biti i na nivou zabavnog Story moda iz Mortal Kombat X-a).

Street Fighter V stiže na PlayStation 4 i PC 16. februara ove godine.