Kako smo nedavno pisali, Denuvo zaštita od piratiziranja zadaje velike glavobolje piratima. Piratska grupa 3DM predvidjela je da bi uz ovaj trend piratiziranje igara moglo biti eliminisano već u roku od dvije godine. Kako je Denuvo zaštita poprilično uspješna u odgađanju (i potencijalno blokiranju) objavljivanja crackova, Ubisoft i Square Enix su odlučili ovom tehnologijom zaštititi svoje buduće hitove.

U EULA-i Far Cry Primala jasno stoji da igra koristi Denuvo zaštitu, a možete je pročitati ovdje. U ovom dokumentu također stoji da će određeni fajlovi Denuvo zaštite ostati na računaru i nakon brisanja igre, što nas ne čudi – možda se radi o funkcionalnosti usmjerenoj na olakšavanje reinstalacija igara. 

Što se tiče Rise of the Tomb Raidera, tu je situacija malo komplikovanija. Igra je primijećena na Codefusion Technology sajtu, za kojeg se nagađa da je u vlasništvu Denuva.

Novi Tomb Raider je u novembru izašao za Xbox 360 i Xbox One, dok 28. januara stiže na PC. Far Cry Primal na konzole stiže u februaru, a 1. marta na PC.

1/1