Nasljednik kultnog izometrijskog RPG-a, Planescape: Tormenta, ušao je u betu dostupnu onima koji su donirali dovoljnu količinu novca za njegov razvoj. Iako vijest sama po sebi nije neobična, ipak nam govori bitnu stvar – Tormentov razvoj relativno dobro napreduje te je igra na dobrom putu da izađe ove godine, bez novih kataklizmičnih odgoda.

Steam ključ za download bete dobit ćete logiranjem na Tormentovoj Rewards stranici i klikanjem dugmeta "Manage Keys". Beta će također od 26. januara biti dostupna i preko Steam Early Accessa.

Povodom ovoga, InXile Entertainment je predstavio i neke od zanimljivih likova koje ćemo susresti u igri.

Aligern je moralist i povrh svega – brbljiv, tako da će vam spremno dati do znanja kada, po njegovom mišljenju, griješite. Calistege je, pak, sušta suprotnost Aligernu, lažljiva manipulatorka i ima sposobnost teleportacije. Zvuči skoro kao Morte, samo opasnije, jel'. I konačno, plaćenik Tybir je naizgled prostodušni krkan koji vam neće praviti probleme, ali kako u Planescape: Tormentu niko od pratilaca nije bio prostodušan, vjerovatno i Tybir krije nekakve crnjake u svojoj tikvi.

Autori naglašavaju da ovo nisu svi pratioci koje je moguće susresti u beti, a finalna igra će ih imati i više.

1/1