Google je sinoć objavio kako su svoj Google Maps servis obogatili sa Street View pogledom na jedan od najviših evropksih vrhova, Mont Blanc.

"Proglašen "vladarom planina" od strane Lorda Byrona, Mont Blanc masiv je zavijen u misteriju, oblake i visoravni okovane snijegom. Jedan od najviših vrhova Evrope i njegov opasni teren su rezervisani za okorjele planinare i neustrašive istraživače. Počevši od danas, na Google Mapsu možete uživati u pogledu od 360 stepeni na svu ljepotu Mont Blanca," stoji u postu objavljenom na zvaničnom Google blogu.

Na Street Viewu je tako moguće pronaći nekoliko planinarskih i alpinističkih ruta sa Mont Blanca - tu je ona koju vodi Kilian Jornet, rekorder u brzini uspinjanja i spuštanja sa Mont Blanca, kao i alpinistička ruta koju vodi Ueli Steck. Pored njih, na Street Viewu možete uživati u još nekoliko ruta, koje su za Google snimili Renan Ozturk (National Geographicov 'Avanturista godine'), Jonathan Griffith i Sender Films, te Korra Pesce.

Više detalja o dostupnim rutama, kao i neugodni, ali i neophodni podsjetnik na globalno zagrijavanje, možete pronaći na zvaničnom Google blogu, dok na svoju Mont Blanc avanturu možete krenuti iz ovih stopa.

1/1