Udruženje Bosanskohercegovačka olimpijada iz informatike (BHOI) je objavilo kako će krajem ovog i početkom idućeg mjeseca organizovati dvije smjene četvrtog po redu BHOI C++ zimskog kampa mladih informatičara.

Prva smjena kampa se održava od 25. do 29. januara, a druga od 1. do 5. februara. Domaćini kampa su Fondacija Izvor nade i Internacionalni univerzitet u Sarajevu, a pravo učešća imaju učenici svih srednjih škola iz Bosne i Hercegovine, neovisno od svog nivoa znanja i programerskog iskustva (za početnike će biti organizovan jedan kurs u prvoj smjeni, a za naprednije programere dva - jedan u prvoj i jedan u drugoj smjeni kampa).

Kako kažu organizatori, "kamp je idealna prilika za usvajanje početnih i naprednih znanja iz različitih oblasti takmičarskog programiranja u programskom jeziku C++, te upoznavanje novih prijatelja iz cijele Bosne i Hercegovine".

Kotizacija za učešće na kampu će biti većim dijelom subvencionirana, a svi učesnici će na kraju dobiti certifikate o završenom kampu, dok će pobjednici takmičenja najavljenog za posljednji dan kampa dobiti i posebne nagrade.

Za učešće u kampu se možete prijaviti najkasnije do 17:00 iduće subote, 23. januara ove godine.

Više informacija o rasporedu predavanja, kao i o takmičenju i nagradama, možete pronaći na zvaničnoj stranici kampa.

1/1