Paradox Interactive i Colossal Order su upravo potvrdili kako će ove godine lansirati novu ekspanziju za svoj popularni city builder i jednu od najboljih igara iz 2015. po izboru naše redakcije, Cities: Skylines.

Ekspanzija naziva Snowfall u igru tako donosi nekoliko noviteta, među kojima se najviše izdvajaju novi vremenski uvjeti - kako stoji u zvaničnom saopštenju, "težina se zagrijava kako se grad hladi", a igrači sada moraju paziti i na infrastrukturu koja stanovnicima njihovih virtuelnih gradova može pružiti prijeko potrebno grijanje u zimskim mjesecima.

1/1

Naravno, sa zimom stiže i snijeg, koji će trebati na vrijeme očistiti sa ulica kako bi saobraćaj mogao funkcionisati bez problema, a developeri obećavaju kako će pored toga u ekspanziju ubaciti i druge novitete, uključujući i novi vid javnog prevoza (tramvaje), kao i olakšan menadžment postojećih autobuskih linija.

I dok će snijeg i zima biti ekskluzivno dostupni u Snowfall ekspanziji, Colossal Order će svim igračima Cities: Skylinesa ponuditi i besplatni patch koji u igru ubacuje kozmetičke promjene u vidu novih vremenskih uvjeta poput kiše i magle.

Snowfall još uvijek nema zvaničan datum izlaska, ali vam čekanje svakako možemo olakšati i prvim trailerom za ekspanziju, koji možete pogledati u nastavku: