Ode Rift u casual vode

Na ovogodišnjoj Techcrunch Disrupt konferenciji, direktor Oculus VR-a, Brendan Iribe, najavio je da njegova kompanija (odnedavno vlasništvo Facebooka za siću od dvije milijarde dolara) planira napraviti masivni multiplayer naslov koji bi podržavao milijardu igrača istovremeno. Igra bi, dakako, podržavala Oculus Rift headset za virtuelnu realnost, a čovjek čak i ne krije da će mu Facebook dobro doći za to kao osnova za platformu koja bi omogućila tako ambiciozan cilj.

Iribe je dalje pojasnio da, uprkos tome što je Oculus VR u početku debelo naginjao igraćoj industriji, firma vidi bolju prodaju u uvezivanju s mobilnim tržištem i Facebookom. Vjerujemo da će ovo biti razočarenje za sve one koji su saradnju Johna Carmacka na projektu vidjeli kao put ka uvezivanju sa tradicionalnim hardcore akcijskim i horor igrama.

Prva stvar koju će Oculus VR pokušati uraditi kao početnu tačku za izgradnju takvog MMO-a je razviti uvjerljiv sistem virtuelnog razgovora pomoću Rifta s drugim ljudima širom svijeta, kako korisnici ne bi bili dekoncentrisani nerealističnom grafikom. Sve zajedno definitivno zvuči kao Oculus Rift varijanta Second Lifea.

1/1