Microsoftov HoloLens trenutno ima bateriju koja po jednom punjenju traje maksimalno 5,5 sati (pri normalnoj upotrebi) dok se pri konstantnoj upotrebi taj broj smanjuje na dva i po sata. Ovu informaciju otkrio je Microsoftov tehnološki evangelist, Bruce Harris, na prezentaciji održanoj u Tel Avivu, a vijest je prenio portal Petri.com.

Na prezentaciji je oktriveno i to da je vidno polje HoloLensa slično onome koje bi korisnici imali kada bi gledali u 15-inčni monitor koji je od lica udaljen 61 centimetar, s tim da će se, prema Harrisovim riječima, vidno polje s vremenom povećati, kao i samo trajanje baterije, paralelno sa unapređivanjem proizvodnog procesa.

Pored toga, Harris je na prezentaciji pojasnio i to da se, dijeljenjem linka preko Interneta, dva ili više HoloLens uređaja mogu povezati kako bi više korisnika moglo istovremeno gledati iste objekte, čak i onda kada se ne nalaze u istoj prostoriji.

Naglašeno je i to da će se HoloLens moći povezati sa bilo kojim uređajem koji ima podršku za Bluetooth i Wi-Fi konekciju. Više o prezentaciji možete saznati iz priloženog videa.


 

1/1