Udruženje studenata elektrotehnike Evrope (EESTEC) organizuje peto po redu takmičenje za Android. EESTEC Competition for Android teži da okupi što veći broj mladih iz čitavog svijeta sa ciljem kreiranja inovativnih mobilnih aplikacija za Android. Iz tog razloga Google, kao i mnogi drugi sponzori, svake godine obezbjeđuju vrijedne nagrade za najbolje učesnike.

EESTEC LC Sarajevo će zajedno sa EESTEC-om LC Banja Luka organizovati lokalnu radionicu pod nazivom "EESTEC Android Workshop". Cilj radionice je pomoći mladima iz Bosne i Hercegovine da kreiraju što bolje mobilne aplikacije, ali i da unaprijede svoja dosadašnja znanja o Android tehnologijama i budu u korak sa svjetskim trendovima iz ove oblasti programiranja.

Radionica će uključivati nekoliko seminara u periodu januar-februar, a 25. i 26. februara učesnici će imati priliku predstaviti mobilne aplikacije na kojima su radili.

Za ovu radionicu se mogu prijaviti studenti 18-30 godina starosti iz svih gradova BiH. Osim individualnih, primaju se i timske prijave, a tim može imati maksimalno tri člana. Prijaviti se možete na Eaw.eestec-sa.ba sajtu do 26. januara, te na njemu možete pronaći i više informacija o takmičenju i radionici.

U udruženju naglašavaju da prednost za učešće u Workshopu imaju osobe ili timovi koji se prijave na EESTEC Competition for Android.

1/1