Još jedna glavna uloga za Troya Bakera

Nekoliko dana nakon premijernog trailera, konačno imamo i prve konkretnije informacije o najnovijem nastavku Call of Duty sage. Radnja Advanced Warfarea se tako dešava u bližoj budućnosti - 2054. godine - a u igri ćemo preuzeti ulogu vojnika opremljenog kibernetičkim odijelom koje bi vas moglo podsjetiti na nekoliko igara koje nikada ne biste povezali sa popularnom Activisionovom FPS franšizom. Tu prije svega mislimo na Crysis, ali i na Vanquish - naime, spomenuto super-odijelo će nuditi mogućnosti optičke kamuflaže, boost-izmicanja, magnetne rukavice za penjanje po vertikalnim površinama, kao i visoke skokove i lebdenje u zraku, a moći ćete ga i nadograđivati tokom igre.

Od ostalih gameplay informacija, tu su i podaci kako će igra nuditi i co-op mod (koji je još davno postao standard u serijalu, sa zombijima u Treyarchovim igrama, odnosno survival/horde modovima u Infinity Wardovim naslovima), a najavljeni su i novi gadgeti, poput bombi koje otkrivaju pozicije protivnika.

1/1

Što se tiče priče, zanimljivo je napomenuti kako je glavnu ulogu dobio nezaobilazni Troy Baker, inače poznat i kao glumac iza glavnih likova posljednjeg Infamousa, Bioshocka, ali i naslova kao što su The Last of Us i Batman: Arkham Origins (gdje je glumio Jokera). Bakerov lik će se tokom igre oglašavati samo u animacijama između i tokom misija (zašto ne i tokom gameplaya - niko ne zna, ali već vidimo gomilu glupih situacija u kojima bi igračev lik jednostavno morao nekako reagovati, a ne biti nijem), gdje će se pridružiti holivudskoj zvijezdi Kevinu Spaceyu.

Call of Duty: Advanced Warfare se očekuje 4. novembra i to u verzijama za PC, PlayStation 4 i Xbox One, ali i na old-gen konzolama, PlayStationu 3 i Xboxu 360.