Nakon što je Square Enix objavio kako će novi Hitman biti kvazi-epizodna igra, sada su se predomislili i objavili da će nove avanture Agenta 47 ipak biti lansirane u vidu punokrvne epizodne igre.

Naime, iako je prvobitni plan uključivao objavljivanje prve polovine igre u martu ove godine, te dijeljenje druge polovine na manje dijelove smještene na pojedinačne lokacije, koje bi bile objavljivane u redovnim intervalima nakon toga, Square Enix je potvrdio kako će svaka od glavnih lokacija, zajedno sa pripadajućim misijama, biti objavljena u vidu zasebne epizode.

11. marta ćemo tako dobiti prolog i prvu lokaciju (Pariz), dok ćemo misije smještene u Italiju i Maroko dobiti u aprilu, odnosno maju ove godine, respektivno. Nakon toga, Square i IO-Interactive su obećali da će objavljivati redovne dodatne sadržaje svakog mjeseca, "uključujući i tri dodatne lokacije; Tajland, Sjedinjene Države i Japan".

"Odlučili smo se za potpuno novi pristup i Hitmana ćemo objaviti kao pravu epizodnu igru," izjavio je Hannes Saifert iz IO-Interactivea, te dodao: "Na tu odluku je utjecala i želja da iskoristimo dodatno vrijeme kako bi se pobrinuli da svaka od lokacija koju objavimo bude što kvalitetnija i dostojna Hitman igre."

Prva epizoda, koja će uključivati prolog i misije smještene u Parizu, će koštati 15 USD, dok će svaka iduća lokacija u igri koštati dodatnih 10 USD. Naravno, igrači će odmah moći kupiti i kompletnu igru, po standardnoj cijeni od 60 USD, nakon čega će automatski dobivati nove epizode kada one budu objavljene.

Ukoliko pak novog Hitmana želite kupiti na disku, moraćete pričekati kraj 2016. godine, za kada je najavljen izlazak fizičke verzije igre.

1/1