Vlasnici novog Xboxa su vjerovatno već upoznati sa EA Access programom, koji im za nekoliko dolara mjesečno omogućava da pristupe rastućoj biblioteci Electronic Artsovih igara, kao i da isprobaju svaku nadolazeću EA igru nekoliko dana prije nego se ona pojavi na tržištu - i to potpuno besplatno (ako zanemarimo cijenu mjesečne pretplate, naravno). Eh, upravo taj EA Access je sada stigao i na PC u vidu Origin Accessa.

Kako prenosi PC Gamer, Origin Access je za sada dostupan u Sjedinjenim Državama, Velikoj Britaniji, Kanadi i Njemačkoj, a korisnicima omogućava da za 4 eura, odnosno 5 dolara mjesečno pristupe biblioteci od 15 igara, koja uključuje naslove kao što su Battlefield 4, Dragon Age: Inquisition, The Sims 3, FIFA 15 i Need for Speed Rivals.

Očekivano, kao i EA Access na Xboxu, Origin Access na PC-u će sa vremenom nuditi i druge EA naslove, a tu je i opcija isprobavanja nadolazećih EA igara nekoliko dana prije nego budu objavljene, uz standardno vremensko ograničenje.

Kao šlag na tortu, Origin Access pretplatnici će pored svega navedenog dobiti i 10% popusta na sve kupovine obavljene na Originu.

1/1