Deep Silver je potvrdio kako će novi nastavak zaboravljenog FPS-a u kojem smo Sjedinjene Američke Države branili od sjevernokorejske invazije, Homefront: The Revolution, na PC, PS4 i Xbox One stići 17. maja ove godine.

Pored datuma izlaska, novi Homefront je jučer dobio i novi trailer, koji možete pogledati u nastavku, a u kojem nas razvojni tim upoznaje sa njihovom vizijom okupirane Philadelphie, čiji stanovnici žive u "mješavini orvelijanske policijske države i getoa", gdje ih "opresivni režim konstantno nadgleda" i gdje su non-stop izloženi okupatorskoj propagandi.

1/1

Podsjećamo, igrači će u Revolutionu uskočiti u čizme jednog od vojnika iz pokreta otpora, koji će se sa svojim saborcima suprotstaviti okupatorima - i to uglavnom korištenjem gerilske taktike, usput spašavajući civile i uništavajući protivničke objekte od visoke vrijednosti. Naravno, tu i tamo ćete morati izvršiti i poneki atentat na nekog od istaknutih sjevernokorejskih oficira - i sve to sa ciljem pokretanja revolucije.

Iz razvojnog tima su istakli kako će uskoro pokrenuti i zatvorenu betu za igru, u kojoj ćete moći isprobati Homefront: The Revolution u kooperativnom modu sa još tri igrača. No, spomenuta beta će biti dostupna isključivo vlasnicima Xboxa One (ukoliko ste jedan od njih i ukoliko se želite prijaviti za betu, imamo jedan link za vas).