Da li biste platili 300 dolara za pametnu majicu? Očigledno je da mnogi bi, jer su pametne majice kanadske kompanije Hexoskin, skoro potpuno rasprodane preko kampanje na Indiegogou.

Hexoskin Smart biometrijska majica opremljena je senzorima koji mjere ritam srca, disanja i generalno stanje organizma korisnika, kako bi ovaj uvijek znao koliko je kalorija potrošio, kako teče oporavak nakon vježbanja i tome slično.

Majica dolazi sa pratećom aplikacijom za iOS i Android uređaje i kompatibilna je sa popularnim fitness aplikacijama poput Runkeepera, Runtastica, Endomondoa i MapMyRuna, kao i sa mnogim modelima GPS sportskih satova poput Tom Tom Runnera i Suuntoa.

Svi podaci koje senzori u majici prikupe automatski se šalju na vaš smartphone ili tablet čim vam ovaj bude u dometu kako biste ih mogli analizirati, a prije nego što se uploadaju na servere, podaci se radi dodatne sigurnosti enkriptiraju.

Dostava naručenih majica počinje od aprila ove godine, a trenutno ih na Indiegogo stranici možete dobiti za 300 dolara, umjesto za 400, kolika je njihova redovna cijena.


 

1/1