Nakon saradnje iz 2014. godine, koja je izrodila prvi "Vertu for Bentley" luksuzni smartphone, danas je zvanično predstavljen još jedan proizvod saradnje između dvije kompanije. Radi se o Vertuovom Signature Touch smartphoneu kreiranom za Bentley koji je, izuzev nekoliko manjih promjena, zapravo samo rebrendirani Signature Touch o kojem smo pisali prošle godine.

Ono po čemu se novi luksuzni telefon koji je Vertu napravio za Bentley razlikuje od klasičnog Signature Toucha, jeste trodimenzionalni logo ove automobilske kompanije koji se nalazi na telefonu, a tu je i Bentleyjeva aplikacija koja će kupcima telefona redovno dostavljati ekskluzivne sadržaje i obavještavati ih o posebnim VIP događajima.

Bentleyjev smartphone obložen je posebnom kožom koja je zaštitni znak njihovih automobila, a njome su obložene i pripadajuće futrole. Bogatuni koji već imaju Bentley i koji bi htjeli da im se novi smartphone slaže sa njegovom unutrašnjošću mogu dodatno personalizirati telefon biranjem između osam različitih boja kože i 16 različitih načina na koji će koža biti prošivena.

Što se specifikacija tiče, one su iste kao i kod najnovijeg Vertuovog Signature Toucha, uključujući 5,2-inčni safirni ekran, Qualcommov Snapdragon 810 procesor, 4GB RAM-a i 64GB interne memorije. Tu je također i 21-megapikselna glavna kamera sa dual-LED blicevima, selfie kamera od 2MP, baterija od 3160 mAh i podrška za LTE mrežu.

Početna cijena uređaja iznosi 9000 dolara.

1/1