Izvršna direktorica HTC-a, Cher Wang, potvrdila je kako će njihov i Valveov VR headset Vive postati dostupan za prednarudžbe 29. februara ove godine, prenosi Ars Technica.

Osim toga, Wang je potvrdila kako će Vive na tržište stići u aprilu ove godine - drugim riječima, HTC i Valve će svoju viziju VR-a ponuditi igračima nakon Oculusa, koji je nedavno otvorio prednarudžbe za Rift, obećavši prvim kupcima da će svoj VR headset dobiti već u martu ove godine (ukoliko pak Rift želite naručiti ovih dana, vrijedi napomenuti da ga nećete dobiti prije juna 2016.).

HTC još uvijek nije objavio finalne specifikacije svog VR headseta, kao ni cijenu po kojoj će ga prodavati, tako da ćemo - po svemu sudeći - morati sačekati 29. februar kako bi saznali koliko novca će biti neophodno odvojiti za prvu generaciju Vivea.

A dok čekate 29. februar, svakako razmotrite i opciju da u VR vode zaplovite tek kroz koju godinu, kada Oculus i HTC na tržište izbace nove generacije svojih uređaja, poput npr. Vive Pre headseta sa ugrađenom kamerom.

1/1