Razer je na ovogodišnjem CES-u odlučio predstaviti Blade Stealth, svoj najnoviji gaming laptop sa opcionalnim dodatnim Razer Core dockom za eksternu grafičku karticu.

Kako prenosi The Next Web, Blade Stealth krasi 12,5-inčni ekran i kućište teško 1,2 kilograma, a osnovni model laptopa će koštati 1.000 američkih dolara, što je cijena za koju ćete dobiti ekran rezolucije 2560x1440 piksela, Intel Skylake i7 procesor, 8GB RAM-a, Intelovu HD 520 grafiku i bateriju koja bi trebala obezbijediti do 8 sati autonomije.

Sa druge strane, spomenuti dock za dodatnu grafičku karticu još uvijek nema cijenu, ali je poznato da će se sa Blade Stealthom povezivati putem Thunderbolt 3 porta, kao i to da će podržavati izmjenu ubačene grafičke kartice, te da će Blade Stealth biti neophodno restartovati nakon povezivanja sa dockom ukoliko želite koristiti njegovu grafičku karticu.

Naravno, zahtjevniji korisnici će na raspolaganju imati i nešto jače varijante Blade Stealtha, koje će, između ostalog, uključivati 4K ekrane i 16GB RAM-a.

1/1