Denuvo sistem zaštite igara od piratiziranja do sada se pokazao poprilično djelotvornim u odgađanju pojavljivanja crackova za najnovije hit igre. Međutim, njegova nova verzija po svemu sudeći ide još i dalje te propisno frustrira piratske grupe.

Just Cause 3 koristi novu verziju spomenute zaštite i još uvijek nije crackovan, a piratska grupa 3DM kaže da je njen član zadužen za razbijanje zaštite zamalo odustao od tog zadatka.

"U zadnje vrijeme se mnogi ljudi raspituju za Just Cause 3 crackove, pa evo centralizovanog odgovora na to pitanje. Posljednja faza je toliko teška da je Jun (naš član zadužen za crackovanje) skoro odustao, ali sam ga prošle srijede nagovorila da nastavi. Još uvijek vjerujem da zaštita na ovoj igri može biti razbijena. Ali, sudeći prema trendovima u razvoju enkripcijske tehnologije, bojim se da u roku od dvije godine neće biti besplatnih igara u svijetu." – napisala je na 3DM forumu njegova osnivačica nadimka Bird Sister.

Denuvo, osim jake zaštite, karakteriše i to što igrače ne iritira usporavanjem i trzanjem tokom igranja, kao što su to radili neki drugi antipiratski sistemi.

1/1