Kao što je i bilo najavljeno, Oculus VR je danas počeo sa primanjem prednarudžbi za svoj dugo očekivani VR headset Oculus Rift. No, ono što nismo očekivali čega smo se najviše bojali je upravo postalo vrlo stvarno - Oculus Rift će biti prilično skup i koštaće cijelih 600 američkih dolara.

Ukoliko Rift i sami poželite naručiti, na zvaničnom sajtu ćete primjetiti napomenu kako bi isporuke trebale krenuti u martu ove godine, a nemojte zanemariti ni činjenicu da će vam trebati i adresa u jednoj od 20 država u koje će Oculus VR vršiti dostavu svog headseta (jednom pogađajte ima li lijepe naše na toj listi).

Ako ništa, kupovinom Rifta ćete dobiti i Xbox One kontroler, kao i par VR igara - šareni platformer Lucky's Tale, te predivnu svemirsku pucačinu EVE: Valkyrie.

Podsjećamo, Oculus je još sredinom prošle godine objavio i preporučene hardverske zahtjeve za uživanje u VR igrama, a vrijedi napomenuti da njih možete primjeniti na igre koje će izdati Oculus Studios, dok će brojni drugi VR naslovi vjerovatno zahtijevati drugačije - i nerijetko jače i, samim tim, skuplje - PC konfiguracije.

1/1