Osim što su na CES donijeli svoj novi 2-u-1 tablet sa dodatnom tastaturom, Samsung je za svoju novu posjetu Las Vegasu spremio i par novih laptopa iz Notebook 9 serije.

Kako prenosi Engadget, riječ je o Notebook 9 laptopima sa ekranima dijagonale 13,3 i 15 inča (oba krasi rezolucija od 1920x1080 piksela), koji će biti dostupni u varijantama sa Intelovim Core i5 i Core i7 procesorima i Intel HD520 GPU-ovima.

Ono što posebno impresionira kod oba laptopa je njihova težina - 13,3-inčni model će biti težak svega 839 grama, dok će 15-inčni model biti nešto teži sa svojih 1.288 grama. Za malu težinu laptopa je najzaslužnije kućište izrađeno od legure magnezija, kao i kućište nešto manjih dimenzija u odnosu na konkurentske uređaje sa ekranima iste dijagonale (okvir ekrana na 15-inčnom modelu tako cijeli laptop smješta bliže kategoriji 14-inčnih prenosnika, ističu na Engadgetu).

Što se tiče ostatka specifikacija, na 13,3-inčnom modelu ćete pronaći i USB Type-C port, kao i dva standardna USB 3.0 porta, dok će 15-inčni model pored navedenih, imati još i micro HDMI, mini Ethernet i mini VGA portove.

Oba navedena modela Notebook 9 laptopa će se u prodaji naći u martu ove godine, ali za sada nije poznato po kojim cijenama.

1/1