Microsoft je objavio kako će iduće sedmice - tačnije, u utorak, 12. januara - ukinuti zvaničnu podršku za Internet Explorer 8, 9 i 10.

Kako prenosi The Next Web, Microsoft će tog dana objaviti patch za spomenute browsere koji će njihovim korisnicima (ko su ti ljudi?) preporučiti da pređu na neki noviji i moderniji browser (by the way, pitanje iz prethodne zagrade je bilo retoričko, prije nego krenete pisati neki smart-ass komentar).

Notifikacija sa preporukom za korištenje novijih browsera će se pojaviti unutar Internet Explorera na Windows 7 i Windows Server 2008 R2 operativnim sistemima, a gašenje zvanične podrške za IE 8, 9 i 10 efektivno znači da će Microsoft prestati da razvija i lansira nove sigurnosne nadogradnje ili bilo kakve druge zakrpe za njih.

Iz Redmonda su istakli kako će korisnici starijih verzija Internet Explorera na spomenutim operativnim sistemima moći isključiti notifikaciju koja im preporučuje nove browsere - ali samo unutar Registryja (kompletno objašnjenje možete pronaći na ovom linku).

1/1