PlayStation 4 je iz dana u dan sve popularniji, a ukoliko ga do sada i sami niste nabavili, sasvim smo sigurni da znate barem nekoga ko jeste (u tom slučaju, svakako im preporučite Bloodborne!). Naravno, Sony je i više nego zadovoljan prodajom svoje najnovije konzole, pogotovo kada uzmete u obzir činjenicu da se PlayStation 4 tokom protekle praznične sezone prodao u preko 5,7 miliona primjeraka.

Osim sa tom brojkom, Sony se pohvalio i sa cifrom od 35 miliona igara, koliko su ih igrači kupili tokom proteklih par mjeseci, kao i sa podatkom kako se PlayStation 4 od svog izlaska pa do početka 2016. prodao u impresivnih 35,9 miliona primjeraka.

Sony je također zadovoljan i rastom broja PS Plus pretplatnika, napomenuvši kako je krajem 2015. godine zabilježen rast broja pretplatnika od čak 60% u odnosu na isti period u 2014.

"Apsolutno smo zadovoljni time što se toliko kupaca opredijelilo za PS4 tokom protekle praznične sezone i što PS4 zajednica nastavlja da raste," izjavio je Andrew House, šef Sony Computer Entertainmenta, te dodao: "I dalje smo odlučni u namjeri da isporučimo inovativna zabavna iskustva i radujemo se nadolazećim naslovima koje ćemo igračima ponuditi u saradnji sa third party developerima i izdavačima, kao i sa našim SCE Worldwide Studios razvojnim timovima, uključujući Uncharted 4: A Thief's End, Horizon Zero Dawn i The Last Guardian, koji stižu već ove godine."

1/1