Ako je vjerovati najnovijim glasinama, krajem ove godine bi mogli posvjedočiti pravom pravcatom čudu - kako javlja Kotaku, Ubisoft ove godine navodno ne planira izdati novi nastavak Assassin's Creeda. Umjesto njega, na jesen bi trebali izbaciti novi nastavak osrednjeg Watch Dogsa, čija će radnja biti smještena u San Franciscu.

Što se pak tiče novog Assassin's Creeda, izvori bliski Ubisoftu su za Kotaku izjavili da ga možemo očekivati u 2017. godini, te kako igra nosi kodno ime Empire.

Osim glasina koje je objavio Kotaku, webom su jučer odjeknule i one sa 4chan foruma, koje tvrde da bi novi Assassin's Creed mogao biti prequel serijala i kako će imati radnju smještenu u antičkom Egiptu (što su potvrdili i Kotakuovi izvori), te kako bi mogao biti prvi dio trilogije koja će pratiti istog lika, a čiji nastavci bi se mogli odvijati u Grčkoj i Rimu.

Ubisoft je odluku o pauzi navodno donio nakon razočaravajućeg i bugovitog Assassin's Creed Unityja, koji je prošle godine bio praćen iznenađujuće zabavnim i zanimljivim Syndicateom (našu recenziju dotičnog možete pronaći ovdje).

Naravno, za sada sve navedeno treba uzeti sa rezervom, ali ko zna - možda se Ubisoft nekim čudom zvanično oglasi prije E3-a, kada se od njih inače očekuju najave novih blockbuster naslova.

1/1