Ako od ovogodišnjeg CES-a očekujete nešto ekstravagantnije od ogromnih 8K televizora, Samsung bi mogao imati gadget upravo po vašoj mjeri (ahem). Naime, kako prenosi ZDNet, Samsung će na CES-u 2016 demonstrirati svoj prvi pametni kaiš, nazvan WELT.

"WELT je primjerak pametnog kaiša koji prati zdravlje korisnika i koji izgleda poput normalnog kaiša, nudeći korisnicima diskretan način korištenja tehnologije pametnih senzora koji će pratiti njihovo zdravlje. WELT je sposoban da prati širinu korisnikovog struka, prehrambene navike, kao i broj koraka, ali i vrijeme koje je proveo sjedeći. Kaiš te podatke potom šalje specijalnoj aplikaciji koja će ih analizirati, te kreirati posebne i personalizirane planove za održavanje zdravlja i težine," stoji u zvaničnom opisu kaiša koji je Samsung objavio uoči CES-a.

Samsung će WELT na CES-u predstaviti zajedno sa svojim novim ručnim uređajem za upravljanje VR sadržajima, te nosivim komunikacijskim sistemom za upravljanje pametnim uređajima, a namjera im je da prikupe feedback kako bi nastavili sa testiranjem i finaliziranjem dizajna svih spomenutih uređaja.

1/1