ASRock je objavio da će uskoro pustiti u prodaju dvije matične ploče sa Intelovim C232 chipsetom s podrškom za Xeon E3-1200 V5 seriju procesora – jedna je namijenjena igračima, a druga je predviđena za radne stanice.

Ona igraća i samim time najzanimljivija nosi naziv Fatal1ty E3V5 Performance Gaming/OC i karakteriše je vrhunska ASRockova Gaming Armor izrada, čiji je cilj učiniti korištenje ploče stabilnijim. Ploča ima podršku za overclockanje DDR4 RAM-a, a uz obične module, podržan je i ECC DDR4.

S druge strane, malo manje živopisno nazvan model E3V5 WS također podržava i obične i ECC DDR4 module, kao i Nvidijine Quadro i AMD-ove FirePro grafičke kartice. Ploča je namijenjena profesionalcima koji se bave 3D modeliranjem, inžinjeringom i drugim ultra-zahtjevnim zadacima. Ova ploča ima ugrađen i Intelov I219LM mrežni kontroler vrhunsku Internet konekciju.

Više detalja o ovom drugom modelu možete pronaći ovdje.

Ploče bi trebale ući u prodaju uskoro – vjerovatno odmah iza praznične sezone – ali ASRock još uvijek nije precizirao kada tačno i po kojoj cijeni.

ASRockov potez stiže nedugo nakon što je i ASUS lansirao gamersku ploču za podrškom za Xeon E3-1200 V5 procesore.

1/1