Nakon što je u novembru objavljena na isti dan kada i novi Fallout - i to u vidu privremene Xbox ekskluzive - najnovija avantura Lare Croft će idućeg mjeseca konačno postati dostupna nešto većem broju igrača.

Naime, na Steamu je preko vikenda osvanula stranica sa koje će uskoro biti moguće prednaručiti/kupiti Rise of the Tomb Raider, a na kojoj se navodi da igra izlazi već u januaru 2016.

Nažalost, tačan datum za sada nije poznat, baš kao ni minimalni ili preporučeni sistemski zahtjevi, tako da fanovima serijala koji nemaju Xbox 360 ili Xbox One za sada ne preostaje ništa drugo nego da početkom 2016. planiraju da odvoje nekoliko dana za još jedno putovanje oko svijeta sa Larom.

A ukoliko ste pak jedan od Larinih fanova koji nema ni dovoljno snažan PC da zaigra Rise of the Tomb Raider, možda vas utješi to što će igra stići na PlayStation 4. Istina, tek tokom iduće praznične sezone, ali hej - u aprilu stiže Uncharted 4, tako da ćete definitivno imati šta igrati dok Square Enix konačno ne izbaci novi Tomb Raider i na Sonyjevoj konzoli.

1/1