Igrač Fallouta 4, 28-godišnji Nikita iz Krasnojarska u Rusiji, jedan je od brojnih gamera koji je otkrio zaraznost nove Bethesdine nelinearne igre. Vaš autor je, recimo, glatko stukao na nju nekih 60 sati prije nego što mu je čitava stvar dosadila.

Gamer iz Krasnojarska tvrdi da je očekivao da će Falloutom 4 naprosto prekratiti nekoliko večeri dok mu je žena na putu. Umjesto toga, igranje je preraslo u opsesiju zbog toga što nije znao da će igra biti toliko zarazna i oduzeti mu čitave tri sedmice (doduše, nije da ga je neko tjerao, je li).

Igrač je često preskakao posao kako bi mogao igrati Fallout 4, tako da je na kraju dobio otkaz. Posljedica toga je i to da ga je žena ostavila, a prestao je i komunicirati sa svojim prijateljima. Kao šlag na torti, čovjek nije kvalitetno ni spavao kako bi se mogao igrati, što mu je narušilo zdravlje (šta li je toliko radio u igri?).

Kako kaže, da je znao da je Fallout 4 toliko zarazan, ostavio bi njegovo igranje za praznike ili godišnji odmor, te bi bio oprezniji ili ga ne bi ni kupio.

Sada je odlučio tužiti proizvođače igre Bethesdu zbog toga što ih smatra krivim za gubitak posla i propast braka te traži odštetu od 7000 dolara ili 500 hiljada rublji. S obzirom na to da sudskih slučajeva koji se tiču ovisnosti o igrama u Rusiji do sada nije bilo, advokati koje je angažovao žele otkriti dokle mogu stići sa ovim slučajem.

1/1