Domaći Gama Electronic iz Žepča je početkom decembra održao dvodnevnu poslovno-tehnološku konferenciju. Konferencija je održana 11. i 12. decembra u Eko Fisu na planini Vlašić. Gosti konferenciji bili su mnogobrojni partneri i prijatelji kompanije.

Gama Electronic je osnovan u Žepču 1999. godine, kada je počela sa prodajom informatičke i telekomunikacijske opreme. Već 2002. ova kompanija se počinje baviti uvozom opreme, te se uspostavljaju prve saradnje sa međunarodnim partnerima. Gama Electronic se ubrzo nakon toga počinje baviti i uvozom i distribucijom sigurnosnih sistema na tržištu Bosne i Hercegovine. 2007. godine poslovanje se širi na teritoriju Srbije i Hrvatske.

Prvi dan konferencije je bio rezervisan za poslovne sadržaje, pa je nakon uvodnih riječi predstavljen proizvodni program kompanija Gigatech, Noa, Silicon Power, Tenda, Powerwalker, Lenco, te Green Tech. Proizvodi svih ovih kompanija nalaze se u prodajnom portfoliu Gama Electonica.

Nakon poslovnog dijela konferencije uslijedio je zabavni program, koji se nastavio i sljedećeg dana, pa su gosti konferencije pored novih informacija o proizvodima i novih poslovnih kontakata mogli uživati u prirodnim ljepotama planine Vlašić.

 

1/1